Cea mai banoasa meserie

Azi m-am „distrat” la maxim! Am fost la o inmormintare…

Desigur, stiam la ce sa ma astept si de aceea mi-am propus sa fiu cit mai calm. Nu m-a afectat tonul perfect-nazal al popii, nici cel al cantorilor, nu mi-am facut cruce ca mi-era lene sa fac semne inutile, nu am dat la cersetori nimic, nu m-am implicat emotional in povestile lacrimogene fabricate special pentru astfel de ocazii, cu „invataturi” pretioase din cartea „sfinta”, invataturi pe care oricum absolut NIMENI nu le ia in serios. Cum intri in cimitir asa si iesi… daca ai norocul sa fii printre aia care mai ies!

Dupa cum spuneam, distractie maxima, exact ca la Mall (ca doar sint aproape lipite). Pitipoancele, adica cersetorii, stau la agatat fraieri, facind niste mutre de virgine. Cind vin clientii, adica cei din cortegiu, le fac ochi dulci si incearca sa se bage cit mai mult in seama (o baba m-a ajutat imediat sa mut masa cu coliva, neputind sa-si mute privirea de la sticla de vin). Mda, unele femei nu se schimba niciodata…

Cind soseste barosanul, adica mafiotul, adica popa, toti tac mucles. El nu e ca si curvele alea traseiste, el vine doar chemat, cu tarif pe masura. Si nu vine orice popa, ca au si ei zonele lor de influenta. Un popa a refuzat, pe motiv ca popii s-au inteles intre ei sa nu-si fure unul altuia clientii. Ca in Godfather, nici nu se putea titlu mai potrivit! Tot ca in Nasul, popa vine cu o escorta! Al nostru a cerut doua masini, sa-si aduca gorilele. Doua gorile tineau prapurii aia sau cum le zice si alte doua il inginau pe nas, atente sa nu „cinte” mai tare decit barosanu.

Eh, acum sa va spun ce revelatie am avut! Aia care tineau prapurii sint cei mai fericiti oameni din lume: nu trebuiau sa-si vibreze mucii, nu trebuiau nici macar sa se dea loviti in aripa ca ingroapa o persoana pe care n-au vazut-o in viata lor. Aia trebuiau doar sa… tina steagul! Atit! Pentru asta au pretins bani si au si mincat la restaurant impreuna cu familia indurerata (pe bune). Deci fiti atenti: ce munca, ce scoala, ce facultate, ce cursuri, ce masterate, ce multinationale, ce servici? O laie! Se moare in Romania pe capete, deci daca stii sa tii steagul, te-ai scos! Totul e oficial! Ai bani, ai si mincare si nu ai nici o responsabilitate! Nu-ti trebuie nici scoala! Nu-i fain?

Desigur, intrebarea este cum de e posibil asa ceva? Pai dragii mei, este! Totul tine de labilitatea noastra psihica. Atita timp cit noua ne trebuie un popa (cantor, prapurist, calugar, etc) sa ne consilieze psihologic, astia vor exista. De fapt, chiar daca nu ne trebuie, noi tot ii platim, pentru ca tinem la traditie, nu? Chiar daca nu fac absolut nimic, chiar daca sfaturile lor se bazeaza numai pe niste ineptii antice imaginate de alti labili, chiar daca unii numai se sprijina de un bat, ei ne vor lua banii in continuare. Si cind nu vor mai avea ce face cu atitia bani, vor construi cite o monstruozitate care sa rivalizeze cu Casa Poporului. Apoi ciclul se va relua: romanii care muncesc vor plati valurile de paraziti si daca parazitii vor decreta ca nu primesc destul, romanii vor fi NEVOITI sa plateasca mai mult. Paraziti = clerici, politicieni, tigani si toate emanatiile lor, adica vreo jumatate din populatie, intr-o estimare sumara.

Fiecare parazit din asta are metodele lui: popii ii dau cu miorlaiala si cu Dumne-bau-bau. Cersetorii ii dau numai cu miorlaiala. Politicenii te mint in fata iar tiganii te fura direct sau prin intimidare. De departe, raul cel mai mare vine de la institutiile statului (culmea!) adica biserica si alesii „nostri”, care sa mor eu daca inteleg cum de mai pot fi alesi!

Ca tot veni vorba… toti o sa murim. Chestia e ca nu inteleg de ce trebuie sa murim ca niste PROSTI!

Published in: Fără categorie on 7 Aprilie, 2011 at 6:53 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/04/07/cea-mai-banoasa-meserie/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Cea mai banoasa si jegoasa meserie. Preotii sunt pentru mine niste jeguri umane de cea mai joasa speta pentru ca-i jupoaie pe cei mai neajutorati. Mafiotii mai cer taxe de protectie la patroni de magazine, pe aia care par ca au ceva bani in buzunar dar preotii ii expoliaza pe cei mai amarati dintre noi.
    PREOT = INFRACTOR CU CIRCUMSTANTE AGRAVANTE (multi dintre ei stiu foarte bine ce fac).

    • Absolut de acord!

  2. poate ai dreptate in legatura cu popii dar tu dupa moarte tot te duci undeva…nu se termina acolo si un Dumnezeu tot exista…iar daca nu crezi si totusi El exista,iar tu vei ramane tot asa si nici macar nu te sinchisesti de exemplu un an din viata asta a ta in a cauta adevarul(nu din gura oamenilor,ei zic fel si fel)…ai pierdut tot.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: