Partidul „Vlad Tepes” (PVT)

Blogul partidului se poate accesa aici:

http://pvtepes.wordpress.com/

Ideea infiintarii unui partid cu numele acesta nu-mi apartine, dar mi-a aprins niste beculete. Multe! Si pe masura ce ma gindesc, mi se pare o idee tot mai buna. Iata cum vad eu lucrurile:

Partidul V.T. sa functioneze cel putin la inceput dupa modelul UDMR, adica sa fie un partid fara vreo orientare politica (da, m-am uitat in legea partidelor politice) dar care sa aiba un singur scop: RESPECTAREA LEGILOR in politica romaneasca. Pe scurt, sa forteze prin procentul voturilor pe care il va avea, conduita fortelor aflate la putere.

De exemplu, sa spuna PDL ca daca scapa de Anastase si pune un om cinstit in locul ei, va avea voturile PVT. Desigur, acesta e doar un exemplu, PDL-ul ar trebui scos de la putere in secunda doi, ceea ce culmea, chiar se poate cu destule voturi. Intelegeti unde bat?

Deci PVT sa lucreze ca un fel de politist al politicii romanesti. Cine calca pe bec, pierde voturile PVT! Cu cit PVT va avea mai multe voturi, cu atit politica romaneasca va fi mai curata, desi chiar cu minimul parlamentar de 5% se pot face minuni, vezi cazul UDMR.

Pentru ca asta sa se realizeze ar trebui, logic, sa acceada in Parlament, deci sa aiba 5% din voturile romanilor. Vi se pare greu? Mie nu! Alta conditie esentiala ar fi ca FIECARE membru sa participe la votarea actiunilor majore ale partidului. E destul de simplu, mai ales ca actiunile vor fi destul de limitate, odata stabilita linia si formatiunea politica aliata. Practic, celelalte partide cu care se va coaliza vor face treaba grea, politica, iar PVT va veghea (prin forta voturilor) la buna ei desfasurare si la oamenii care o vor aplica. Astfel obtinem o ecuatie extrem de simpla: pentru a corupe, politicienii vor trebui inainte sa corupa cel putin jumatate din membrii PVT.

La inscrierea in partid nu se va tine cont de orientare politica sau de religie, acestea nefiind incluse in programa partidului. Tinta concreta vor fi toti romanii ce s-au saturat de jegul in care se balaceste politica romaneasca si, nu in ultimul rind, naufragiatii PRM, al caror lider taie efectiv frunze la ciinii vagabonzi.

M-am gindit sa concep, cu ajutorul vostru, un program pe care sa-l postez pe petitieonline, pentru testarea „pietei”. Apoi, daca va fi cazul, sa trecem la masuri concrete!

La inceput vom avea nevoie de 25.000 de membri, din 18 judete. Nu e deloc mult!

Cum vi se pare? Daca voi credeti ca ar putea sa mearga, mai dati linkul si altora. Eu zic ca suna interesant si din cite stiu, nu mai exista un astfel de partid. Oricum, se pare ca pe cai normale nu mai avem nici o sansa sa ne redresam 😦

P.S.

Iata aici si proiectul pentru platforma partidului.

Lipsa totala de reactii imi da de inteles ca putinii mei cititori nu sint interesati de politica. Daca se nimereste vreo persoana cu initiativa si cu acces la un numar mai mare de cititori, o invit sa preia acest demers. Eu cred ca ar fi pacat sa se piarda si, chiar daca nu s-ar concretiza intr-o actiune politica, macar i-ar determina pe oameni sa-si puna niste intrebari.

Reclame
Published in: Fără categorie on 23 ianuarie, 2011 at 2:35 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://goamanu.wordpress.com/2011/01/23/partidul-%e2%80%9evlad-tepes%e2%80%9d-pvt/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 comentariiLasă un comentariu

  1. Cred ca partidul Dracula era mult mai potrivit ca denumire .

  2. […] (Urmare a articolului meu de aici) […]

  3. […] ca niciunul dintre voi, marii guralivi, nu aveti niciodata vreo idee concreta de genul celei de aici? Publicat în: Fără categorie on 24 ianuarie, 2011 at 5:09 pm  Comentarii (6)   […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: